Ολοκληρώθηκε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Άγγελου Ποστέκογλου. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εγχώριου τρεμπλ με την Σέλτικ στην Σκωτία, ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός ανακοινώθηκε από την Τότεναμ.
Η Τότεναμ ανακοίνωσε την Τρίτη (06.06) την πρόσληψη του Αγγελου Ποστέκογλου , με τον Ελληνοαυστραλό τεχνικό να υπογράφει με τους “σπερς” τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο 57χρονος Ποστέκογλου, ο οποίος οδήγησε την Σέλτικ στο τρεμπλ στη Σκωτία, είχε εργαστεί στο παρελθόν στις Γιοκοχάμα Μαρίνος, Μπρισμπέιν Ρόαρ και Μελβούρνη Βίκτορι, ενώ διετέλεσε για μία τετραετία ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Μάλιστα, το 2008 είχε και ένα… πέρασμα από την Παναχαϊκή. Στον πάγκο της Πατρινής ομάδας είχε κάτσει μόλις για δύο αγώνες κυπέλλου, με μια πρόκριση κόντρα στο Αιγάλεω και έναν αποκλεισμό από την Καστοριά.
Ως προπονητής της Σέλτικ, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2022 και 2023), ένα Κύπελλο Σκωτίας (2023) και δύο Λιγκ Καπ Σκωτίας (2022 και 2023).
We are delighted to announce the appointment of Ange Postecoglou as our new Head Coach on a four-year contract 🤍
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) June 6, 2023
“Ο Ποστέκογλου φέρνει θετική νοοτροπία και γρήγορο επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει τον τρόπο του να βελτιώνει τους παίκτες και αντιλαμβάνεται τη σημασία της σύνδεσης με την ακαδημία κάτι που είναι σημαντικό για το σύλλογό μας. Επίσης τα αποτελέσματα του στις ομάδες που εργάστηκε δείχνει την αξία του”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας, Ντάνιελ Λέβι, ο οποίος επισήμανε πως “το τετραετές συμβόλαιο δείχνει την εμπιστοσύνη μας στο σχεδιασμό του για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας τα επόμενα χρόνια”.
Από την πλευρά του ο Ποστέκογλου, ο πρώτος Αυστραλός που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Premier League, μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι στον πάγκο μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Ξέρω το μέγεθος της πρόκλησης και θα κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τη διοίκηση για την επιλογή της. Επίσης πρέπει να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου στη Σέλτικ, καθώς χωρίς αυτήν δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εργαστώ στην Αγγλία”.