Εδώ δεν χωρούσαν τόσο οι τακτικές παρά μόνο η διαχείριση της γενικής αντοχής των παικτών και για τους δύο προπονητές.
Η Βέροια ξεκίνησε κάπως νωχελικά τον αγώνα, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο ”ξύπνησε” και ισορρόπησε. Από την άλλη τα Χανιά προσπάθησαν να απειλήσουν, εν μέρει το κατάφεραν, αλλά οι πιο σοβαρές φάσεις βγήκαν από τους γηπεδούχους.
Η ”Βασίλισσα του Βορρά” σε γενικές γραμμές είχε ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό και είχε 3+1 απουσίες κεντρικών αμυντικών (Μαραγκός, Παπατζίκος Αλ. και Σταμπουλίδης εκτός λόγω τραυματισμών και ο Στίκας στον πάγκο κι αυτός με κάποιες ενοχλήσεις). Αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, ειδικότερα από το 2 μέρος και μετά, βάζοντας τον Μασούρα σε θέση κεντρικού αμυντικού με ρόλο ”σκούπα” κυρίως, αφήνοντας τον Περδίκη τον βασικό ρόλο του στόπερ για αναχαιτίσεις 1ου χρόνου, ιδιαίτερα στον αέρα.
Από και και πέρα, οι δύο προπονητές γνωρίζουν πως για να βγουν σ’ αυτήν την χρονική περίοδο όλοι οι τακτικοί μετασχηματισμοί είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση και κυρίως σε καταστάσεις transition, είναι δύσκολο καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πιάσει ακόμη τις απαραίτητες επιδόσεις στα φυσικά στοιχεία και συγκεκριμένα στην ειδική και γενική αντοχή με εξαίρεση ελάχιστους. Και πόσο μάλλον στον 1ο επίσημο αγώνα που διήρκησε πάνω από 120 λεπτά!
Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα λίγα που υπήρχαν βασικά στοιχεία της τακτικής των δύο προπονητών.
Βέροια
Βασικός σχηματισμός οργάνωσης θέσεων : 4-2-3-1, σχηματισμός επιθετικής οργάνωσης: 2-3-1-4, σχηματισμός αμυντικής οργάνωσης: 4-4-2 ή μεταφορά των γραμμών του βασικού 4-2-3-1.
Χανιά
Βασικός σχηματισμός οργάνωσης θέσεων : 4-3-3, σχηματισμός επιθετικής οργάνωσης: 3-4-3, σχηματισμός αμυντικής οργάνωσης: 4-4-2 ή και 5-4-1 κατά συνθήκη στα τελευταία λεπτά με οπισθοχώρηση του block από τα 2/3 στο αμυντικό 3ο.
Παρακάτω παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά analysis shots τα οποία δείχνουν κάποια βασικά θετικά ή αρνητικά κατά περίπτωση σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο.
Ανάλυση: Bασίλης Αλαμπορινός